Å utdanne seg til spillutvikler

Posted by admin on April 29, 2017
Skoler

Å utdanne seg innen spillutvikling er nok et spennende valg, uansett om man vil jobbe som spilldesigner, spillutvikler eller programmerer. Utdannelsesnivåene du kan velge mellom går fra fagskole til høyskole/universitet, og det er mulig å ta ettårige studier også på folkehøyskole, med noen tilfeller av spennende utflukter og læresituasjoner utenom det vanlige.

For en ekstra dimensjon kan man også velge å ta utdannelse innen 3D-spilldesign, og dette blir nok bare mer og mer aktuelt fremover. Studiet kan tas over to år enten på nett eller i klasserom, og dersom det er ønskelig kan man også ta utdannelsen på nett på deltid, og tas da over fire år.

Som spillutvikler kan man være med på å skape nye storslagere som den populære klassikeren Jackpot 6000, som fortsatt er mange nordmenns favoritt innen spillmaskiner. Slike spilleautomater trenger vi flere av, og du kan bli en av de som er med på å skape dem! Før du er ferdig med utdannelsen kan det lønne seg å starte søkeprosessen og ta sikte på lærlingestillinger, for det kan være utfordrende å få en fot innenfor. Søk der du har hatt praksisplass eller sikt høyt – det verste de kan si er nei.

Spilldesign er en allsidig utdannelse og den kan blant annet også brukes om man jobber med interaksjonsdesign og digitale media, produktdesign og som prosessanalytiker. Det er viktig å huske på at denne bransjen er veldig smal i Norge, så det kan godt være du må satse i utlandet for å finne drømmejobben.

Programmerer er også et yrke som kan gi jobber i uventede sektorer, og med denne bakgrunnen er det mulig å jobbe med mobiltelefoni, kraft og ikke minst i oljebransjen. Og skulle du ønske å jobbe mindre industrielt og mer visuelt, kan mange firma ha behov for noen som kan jobbe med for eksempel multimedia.