Flere måter å bli bedre i poker

Posted by admin on July 14, 2015
Skoler

Poker texas holdem: Two Aces

Det er veldig få av dagens profesjonelle pokerspillere som ikke har søkt hjelp til å bli en enda bedre spiller. Mange tror at gevinstene nesten kommer av seg selv og at ferdighet ikke betyr så mye, men der tar man så inderlig feil, skal man tro en amerikansk forskningsrapport.

Det finnes flere måter å bli bedre i poker. Den beste måten er nok å ha sin personlige trener, som faktisk mange benytter seg av, men både bøker og videoer kan du komme langt med. Da er det bare å finne frem til penn og notatblokk, for i poker må man ha forståelse for sannsynlighetsregning, skal vi tro denne interessante amerikanske forskningsrapporten.

Gode bøker

Mange profesjonelle pokerspillere har sverget til bøker for å bli en enda bedre spiller. Dette fordi det minner litt om å gå på skolen og lese seg frem til teoriene, for mange pokerspillere har lange utdannelser bak seg, både fra realfagene og statistikk. Barry Greenstein kom med sin pokerbok Ace on the River: An Advanced Poker Guide i 2005 og denne boken ble raskt populær fordi den passer for nybegynnere, men hver del er så detaljert at også de profesjonelle har denne boken i bokhylla si. Den tar ikke bare for seg ulike spillestrategier, men også en viktig del som kan være vanskelig for mange teoretikere, nemlig det pokerspillere kaller for money management. Dette er hvor mye du bør satse i de ulike situasjonene du står oppe i. De fleste spiller altfor mange hender, men denne boken har gode løsninger for hvordan akkurat du blir en bedre spiller, ved at du kartlegger deg selv ut ifra dagens situasjon. Dette kan være alt fra posisjoner rundt bordet, men også når du bør by og høyne budet. En annen god bok ble skrevet av David Sklansky tilbake i 1999. Den tar for seg spesielt spillet rundt et live-bord. Nettpoker var ikke like stort i 1999 som i dag.

115763-piled-books

Pokerskoler

Når man leser og setter seg inn i pokerteorien, må man også spille for å vite hva boken beskriver og hva som faktisk er problemstillingen. Derfor bør man alltid kjøre et parallelt praksiskurs, eller melde seg på en pokerskole. Norges Pokerforbund anbefaler Pokerskole.no, en nettside som legger vekt på live spill. En annen måte å trene på er å spille gratisturneringer eller simulatorer uten noen form for innsats i form av ekte penger. Da får man brukt sine analytiske ferdigheter, samt at man arbeider seg opp en minnebank med resultater og mulige gode og dårlige situasjoner som dukker opp underveis. Dermed vil man bli en bedre spiller, med bedre kapasitet for å velge satsing på de rette korthendene, og blir flinkere til å lese både spillet og andre spillere, slik at man holder hodet kaldt når penger er med i bildet.

12461877-cards-with-joker-and-counters

Et hav av muligheter

For noen år tilbake da DVD’ene fortsatt var populære, fantes det også gode filmer med kjente pokerspillere, som ga sine anbefalinger og tips om hvordan bli en bedre pokerspiller. Disse filmene er i dag ikke så enkle å få tak i, men mange kan være tilgjengelig på Youtube. For å bli bedre må du uansett trene mye, du må sette av tid og lage deg et eget progresjonsskjema. Det finnes et hav av muligheter, alt ifra pokerskoler, filmer og bøker, men det er ikke alltid like lett å vite hvilke som er best. I dag går også noen av de største turneringene på tv-kanalene, og her er det mye å hente. Se hva proffene gjør, gjerne med notatboka foran deg. Tren på nett og, ikke minst, før regnskap.